Хакатон "Цифровият град и аз"

На 28 и 29 май 2018 г. в Бургаския свободен университет ще се проведе Хакатонът „Цифровият град и аз" под патронажа на комисаря по цифровата икономика и цифровото общество г-жа Мария Габриел. Каним всички ученици, студенти и докторанти, които имат интереси и амбиции, да се докажат!

През месец май 2017 г. се проведе успешно Хакатонът „10 години членство на България в ЕС“ с водещи Столична община и Асоциацията за развитие на София и с партньорството на Бургаския свободен университет. В резултат на отличната организация и представяне на БСУ и във връзка с програмата за домакинство на Европейския морски ден в гр. Бургас се взе решение продължението на проявата през 2018 г. да е в Бургаския свободен университет.
Темата и дните за провеждане на Хакатона „Цифровият град и аз“ са в синхрон със срещата на Комитета на регионите на Европейския съюз в Бургас на 29 май 2018 г. и със съпътстващите събития на Европейския морски ден, който ще се открие в сградата на БСУ на 31 май 2018 г. В работата на Хакатона ще вземат участие ученици, студенти и докторанти от цялата страна, които в рамките на 24 часа ще търсят софтуерни и бизнес решения за приложения, свързани с цифровото градското развитие и с териториите с водни пространства. В края на Хакатона екипите ще представят своите готови разработки и приложения пред журита, включващи изследователи, представители на бизнеса и на общини. Класираните на призови места разработки ще бъдат наградени от еврокомисар Мария Габриел и от кметовете - участници в срещата на Комитета на регионите.
Събитието е под патронажа на комисаря по цифровата икономика и цифровото общество г-жа Мария Габриел и се провежда с активната партньорска подкрепа на Община Бургас. Партньори са: Агенция за развитие на София; Столична община; Представителството на Европейската комисия в България; Държавната агенция за електронно управление; университети и гимназии.

Направления, в които ще се състезават екипите в Хакатона, са:
Е-кология и водни пространства
Е-туризъм в града
Е-дебати и гражданско участие
Е-плащания и финтех за всеки
Е-море и неговите ресурси
Е-инфраструктура за всеки
Цифрово образование
Цифрови услуги в администрацията
Смарт е-нергийни източници

Регистрация за участие
Учениците, студентите и докторантите формират екипи от минимум 3 и максимум 5 участника (задължително включващи и представител с нетехнически профил). Те следва да имат препоръка от ментор (преподавател в съответния университет или гимназия), в която са указани имената на участниците в екипа.
Заявките за участие в Хакатона следва да се изпратят до 16.05.2018 г. на страницата на БСУ, с линк http://dev.bfu.bg/hackathon/2018/ Потвърждение за участие ще получите до 21.05.2018 г. на посочен от вас e-mail адрес.
Всички участници са освободени от таксата за правоучастие. Разходите (пътни, нощувки и дневни) са за сметка на изпращащото висше училище, гимназия или на самия участник.
За ученици, студенти или докторанти в екипи от гимназии, или висши училища от София Столична община покрива всички разходи по транспорта, настаняването и храната на първите 20 регистрирани!!!
Всички екипи следва да се представят за участие пред организаторите във фоайето на 1 етаж на Бургаския свободен университет на 28.05.2018 г. от 12.00 до 13.00 ч.

Програма на Хакатон “Цифровият град и аз“

За контакти:
Бургаски свободен университет
Бул. “Сан Стефано” № 62, гр. Бургас, 8001
e-mail: snt@bfu.bg