БСУ – част от изложение на ЕК по време на SPIRIT of Burgas

EU SpiritБургаският свободен университет (БСУ) активно участва на един от щандовете на Европейската комисия (ЕК) по време на изложението на инициативата „Младежта в движение“, което започна вечерта преди SPIRIT of Burgas. В специално построена шатра – до КЦ „Морско казино” (Морската градина на гр. Бургас), се предоставя информация за европейските програми за образование, обучение, мобилност, доброволчество и заетост, реализирани в България.

SpiritОфициалното откриване на изложението се състоя на 2 август от 16.00 ч. от ръководители на служби в ЕК Сред официалните лица бяха г-н Димитър Николов, Кмет на Община Бургас, представители на Министерство на образованието, младежта и науката и на Министерство на труда и социалната политика, както и доц. д-р Милен Балтов, Зам.-ректор на Бургаски свободен университет.

Посетителите могат да дискутират и да получат материали, да разгледат пътуващата изложба на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", да проверят своите знания за Европа и да спечелят награди на колелото на късмета. Много от примерите и срещите ще бъдат с младежи от Бургаски свободен университет, реално включили се в тези програми, а на щанда на БСУ посетителите могат да се запознаят и с възможностите да започнат или продължат образованието си в БСУ и в Частната професионална гимназия по икономика към БСУ.Spirit

Освен в деня на откриването (с програма до 21.00 ч.), шатрата-изложба ще е отворена за публика от 10:00 до 12.30 ч. и от 16.00 до 21:00 ч. на 3 и 4 август, а програмата ще се закрие в 12.00 ч. на 5 август. Събитията ще бъдат придружени от концерти на различни изпълнители - денс, скечове, брейк/хипхоп. На 2 август от 18.00 ч е специалното участие на Калин Вельов, посланик на Европейската комисия за инициативата „Младежта в движение”.