БСУ - домакин на финалната част от Световното първенство по ушу

 БСУ - домакин на финалната част от Световното първенство по ушу

БСУ стана домакин на официалната церемония по връчване сертификатите  на доброволците, участвали в  VI-то Световно първенство по ушу за младежи, което се проведе в Бургас от 28 септември до 3 октомври 2016 година. 1000 състезатели от 52 държави от 5 континента  участваха в престижния форум, организиран от Световната федерация по ушу с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и на Община - Бургас.


Двеста и деветнадесет ученици от седем бургаски училища взеха участие като доброволци в организацията на първенството. Голяма част от тях придружаваха петдесетте отбора състезатели и организираха техния престой в Бургас. Други помагаха в организационните задачи, станаха асистенти на антидопинг инспекторите, взеха участие в организацията на официалните церемонии. Доброволците бяха ученици от: Професионална търговска гимназия; Профилирана природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков"; Профилирана гимназия за романски езици "Георги С. Раковски"; Профилирана гимназия с преподаване на английски език "Гео Милев"; Профилирана гимназия с преподаване на немски език "Гьоте"; Профилирана гимназия за чужди езици "Васил Левски"; Специализирано спортно училище "Юрий Гагарин" .


Церемонията по награждаването се състоя в атриума на БСУ на 12 октомври 2016 година от 12.30 часа. Присъстваха: Димитър Николов, кмет на Община Бургас, проф. д-р Петко Чобанов, Президент на БСУ, проф. дпн Галя Христозова, Ректор на БСУ, Виолета Илиева – началник на Регионален инспекторат по образованието-Бургас и член на организационния комитет на 6-то Световно първенство по ушу за младежи; Стефан Колев – общински съветник, Президент на Българска федерация по ушу и Президент на организационния комитет на VI-то Световно първенство по ушу за младежи. Преподавателят от БСУ гл.ас.д-р Пенка Георгиева получи лично от кмета златен медал за цялостен принос в организирането и провеждането на престижния форум.

Следващото голямо ушу състезание ще се проведе през 2018 година в Бургас, когато градът ще бъде домакин на III-то Световно първенство по Тай Дзи Цюан.

 

DSC_5446.JPG
DSC_5493.JPG
DSC_5455.JPG
DSC_5471.JPG
DSC_5460.JPG