БСУ гостува на „Наградите за телевизионна журналистика“ - „Свети Влас 2014“

БСУ гостува на „Наградите за телевизионна журналистика“ - „Свети Власт 2014“На 07.06.2014 г. за четвърта поредна година се проведе церемония по  връчване на наградите за телевизионна журналистика „Свети Влас“. За първи път Бургаският свободен университет присъства на това събитие като гост.  Представители на висшето училище бяха проф. дфн Калина Лукова, д-р Росен Петров и студентите  от IV курс,  специалност „Журналистика“ Дарена Даскалова и Михаел Калошев.

Поредицата от събития стартира още от сутринта, когато в 11:30 ч.  в ресторант „Адмирал“ край морския бряг на курортното градче  започна открита дискусия на тема  „Журналистика и гражданска позиция“. 

Модератор беше популярният тв водещ и член на „Кръг 11“  Иван Гарелов.  На нея присъстваха и известните журналисти Петко Бочаров,  Димитър Цонев, Любен Дилов син, Иван Такев и много други.

На конференцията бяха обсъдени важни проблеми на БСУ гостува на „Наградите за телевизионна журналистика“ - „Свети Власт 2014“съвременните български медии: трябва ли съвременният български журналист да изразява своето  мнение публично, какви са взаимоотношенията между журналистите и професионалистите от сферата на PR-a и рекламата, има ли цензура и автоцензура в българските медии.

Гостите от БСУ имаха възможност да усетят невероятната атмосфера на събитието  и да чуят мненията, тревогите,  опасенията и проблемите на хората от практиката, да разговарят с известните ни журналисти.

Най-дългоочаквана беше тържествената церемония за връчването на наградите за телевизионна журналистика,  известни още като българският  „Пулицър“.

Тя стартира в 21 ч. с  водещ  Любен Дилов син. За красивите статуетки и приза „Най-добър телевизионен журналист“ се бориха над  40 репортери и новинари. Сред  номинираните бяха:  Емил Кошлуков ("Факторът Кошлуков"), Сашо Диков ("ДикOff"),  Мартин Карбовски (номиниран за две свои рубрики - "Предаването" и "Фронтова линия"),  Милен Цветков ("Часът на Милен Цветков") и други.

БСУ гостува на „Наградите за телевизионна журналистика“ - „Свети Власт 2014“Голямата награда получи журналистът от БНТ Добрина Чешмеджиева за предаването ѝ „Референдум“. Заедно с престижната статуетка, тя бе премирана и с чек за 15 000 лв.  Поощрителна  специална награда на „Свети Влас“ получи репортерката  Десислава Ризова от БТВ за репортажите си за конфликта в Украйна.  Категорията  „Наградата на телевизионните зрители“  беше  спечелена от екипа Ани Цолова – Виктор Николаев за сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България”.

Известните български журналисти проявиха изключително внимание и интерес към представителите на БСУ. Те изразиха желание да посетят Университета и да се срещнат със студентите  по журналистика.