БСУ и проф. Чобанов номинирани от международен форум в Оксфорд

БСУ и проф. Чобанов номинирани от международен форум в Оксфорд

Комисията „Сократ“ към Европейската бизнес асамблея (Europe Business Assembly) в Оксфорд, Великобритания, номинира Бургаския свободен университет за „Най-добър регионален университет“ заради неговата безупречна репутация, динамичен растеж и устойчиви научни постижения, както и заради високото ниво на завършилите студенти. Президентът на БСУ проф. д-р Петко Чобанов е номиниран за „Най-добър мениджър на годината“ заради неговата успешна работа в областта на образованието и науката, съчетана с ползотворни професионални и социални дейности.
Официалното връчване на двата приза ще се извърши по време на срещата на върха на лидерите в областта „Наука и образование” в кметството на Оксфорд на 20 декември 2016 г., която е под надслов: „Инвестиция в науката и образованието: инвестиция в бъдещето“.  Това е годишен форум на академични работници и учени от цял свят, ректори на водещи университети и образователни институции, местни бизнеси, представители на корпоративния и публичния сектор. Сред основните теми на конференцията тази година ще бъдат новите тенденции във висшето образование, дистанционното обучение, модерните образователни програми и методологии, представянето на научни постижения и иновативни решения, целящи икономически растеж, усъвършенстване на образователните процеси, практики и методи на управление.
На тазгодишната гала церемония в Оксфорд, която  е традиционна и се провежда от 2000 г., ще присъстват бизнесмени, политици, министри, държавни представители и представители на академичната общност измежду членовете и партньорите на Европейската бизнес асамблея от над  50 страни.