БСУ и темата за кръговата икономика в международен план

БСУ и темата за кръговата икономика в международен план

На 11 и 12 май 2017 г. БСУ беше домакин и съорганизатор на основните сесии на IV-то издание на Международната конференция по управление и стратегически решения (ICGSM IV). Това е верига от конференции, която е организирана и инициирана от Института по счетоводни и инвестиционни изследвания  на най-големия университет в Югоизточна Азия -  Технологичен университет МАРА ,Малайзия. След провеждането й в предходните години в Куала Лумпур, Манчестър и Сеул, тази година БСУ имаше честта да бъде домакин с темата за "Кръговата икономика".

Конференцията беше предшествана от събитие в библиотеката на БСУ на тема „Нашите светове“ с представяне на Малайзия, Индонезия и Южна Африка.

Приветствие при откриването на конференцията отправи областният управител на Бургас г-н Вълчо Чолаков, а деканът на Центъра за икономически и управленски науки към БСУ проф. д-р Васил Янков удостои проф. д-р Норма Омар,пленарен  докладчик и директор на Института по счетоводни и инвестиционни изследвания към МАРА, Малайзия, с почетния знак на факултета. Фокусът кръговата икономика и съответната инициатива на Европейската комисия бяха представени от проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректор на БСУ.

В коференцията взеха участие представители от 13 държави от 4 континента: България, Малайзия, Германия, Южна Африка, Унгария, САЩ, Португалия, Индонезия, Испания, Република Корея, Косово, Руска федерация, Турция, Непал, Пакистан.

 В основната част на 11 и 12 май и в следконферентно събитие - кръгла маса за „Методологията в бизнес обучението и изследванията“, присъстваха  учени и експерти, бивши ръководители на заводите на Мерцедес във ФРГ, главни секретари на министерства от съседни на България страни. Следващото издание на Международната конференция по управление и стратегически решения  ще бъде през месец май 2018 г. в Дубай, а проф. д-р Милен Балтов е поканен за съпредседател на форума.

DSC_7463.jpg
DSC_7475.jpg
DSC_7469.jpg
DSC_7457.jpg
DSC_7486.jpg