БСУ отбеляза 25-годишнината от началото на демократичния преход у нас

БСУ отбеляза 25-годишнината от началото на демократичния преход у нас

 

На 3 ноември от 11 часа в зала „Изток” на БСУ се проведе публична лекция на тема „Патерналистката държава – очаквания и нагласи спрямо ролята на държавата” с организатори - Фондация за свободата „Фридрих Науман” и Атлантическият клуб в България.
Проявата е част от събитията, посветени на 25-годишнината от началото на демократичните промени в България, организирани от  Инициативен комитет с председател д-р Желю Желев, Президент на Република България (1990-1997).
В публичната дискусия участваха представители на АЛФА Рисърч, Фондация за свободата „Фридрих Науман”, журналисти, анализатори, интелектуалци. Модератор на дискусията беше Кирил Вълчев - водещ на обзорното предаване "Седмицата" по националното Дарик Радио, а панелисти - представители на трите поколения (25-45-65-годишните) – Катина Лукова, проф. д-р Милен Балтов и проф. д-р Румен Вълчев.

Гражданската нициатива „25 години Свободна България” организира публични дискусии, свързани с българския преход, в 5 университетски града в страната и е под патронажа на Президента на Републиката г-н Росен Плевнелиев.

DSC_7647.JPG
DSC_7651.JPG
DSC_7664.JPG