БСУ откри новата учебна година

БСУ откри новата учебна година

За 27-ма поредна година Бургаският свободен университет посреща своите първокурсници с осъществен прием в 18 бакалавърски, 25 магистърски и  9 докторски програми. През  2017 година БСУ получи най-високата акредитационна оценка от своето създаване – над 9 от 10-степенната скала за високото качество на образователната, на научната и на международната дейност. В БСУ се обучават чуждестранни студенти от Русия, Казахстан, Армения, Украйна, Германия, Турция, Украйна, Нигерия, Кипър, Швеция и др., които след едногодишно изучаване на български език продължават в бакалавърските и в магистърските програми.
„Вие ще учите в първото в България недържавно висше училище. Свидетели сте на истинска, здравословна конкуренция между частното и държавното висше образование. И вече сме наясно, че в много отношения сме по-гъвкави, по-адаптивни, по-адекватни на изискванията на времето, необремени от догми и традиции“ – каза в приветственото си слово ректорът проф. д.п.н. Галя Христозова. „Традициите ги създаваме днес – заедно с вас. При нас всичко започва за първи път – създадохме и развихме модерни специалности, привлякохме и развихме млади, амбициозни преподаватели, първи в България въведохме кредитната система. БСУ ще ви даде възможност да живеете в друг свят – светът на науката, на познанието. Помнете, че може само този, който знае. Образованият човек е друг духовен свят!“ – каза още проф. Христозова.
На тържественото откриване на учебната година присъстваха зам.-кметът на Община Бургас Руска Бояджиева, главният секретар на Областна администрация Валентин Люцканов, членовете на Настоятелството Димитър Събков и Янко Янков, директори на бургаски училища.
Поздравителен адрес към студентите поднесе зам.-кметът на Община Бургас Руска Бояджиева от името на кмета Димитър Николов.  Главният секретар на Областна администрация Валентин Люцканов поднесе поздравление от името на областния управител Вълчо Чолаков. Поздравителен адрес беше получен и от Яна Вангелова, председател на Националното представителство на студентските съвети в България.

 

DSC_9858 3.jpg
DSC_9873 1.jpg
42840808_337612103685986_8002902941633609728_n 4.jpg
откриване уч.година 2018_.jpg