БСУ – отново с най-високата коледна елха в града

За пета поредна година Бургаският свободен университет грейна с най-високата коледна елха в Бургас. По традиция светлините й бяха запалени от проф. д-р Петко Чобанов, Ректор на БСУ, и неговия внук Александър. В празничната програма участваха деца от ЦДГ "Вълшебство", ЦДГ "Слънце" и ОУ "Бр. Миладинови", Бургас.

Съставът за народни танци към БСУ с ръководител Цвета Бончева взриви публиката с професионалното си изпълнение. Празничният репертоар беше специално подбран за случая, а дебютната изява на студентите, служителите и преподавателите от състава се превърна в изненадата на вечерта.

Тази година височината на елхата е 30 м. Украсена е с над 26 000 лампички. Заедно със светещите лампички, които са разположени по фасадата на сградата, броят на коледните светлини достига 56 000. Десетте секции на елхата са обвити от 1600 метра изкуствени клонки, тип "канадски бор". Дизайнерският проект на украсата, който тази година е на Емил Ганев, служител в университета, допълва модернистичния и елегантен стил на сградата. Използвани са 1150 м бели гирлянди и над 1000 разноцветни топки.

Общото тегло на елхата е 1500 кг, само клонките тежат 600 кг. Те са българско производство и са изработени от "Грипс ПВЦ" ООД Раковски. Конструкцията е изработена от бургаската фирма "Елби" ООД.