БСУ с бронзов медал от Национална студентска олимпиада по математика

БСУ с бронзов медал от Национална студентска олимпиада по математика

В периода 17 - 19 май 2024 г. се проведе Национална студентска олимпиада по математика (НСОМ), организирана от СУ " Св. Климент Охридски", със съдействието на Министерството на образованието и науката.
Най-мащабното математическо състезание за студенти от българските университети се проведе в Бургас. Олимпиадата се организира ежегодно и право на участие имат всички студенти от бакалавърски и магистърски програми на висшите училища в Република България. В нея участваха 103 студенти от висши учебни заведения от цялата страна.

Студентът от Бургаския свободен университет Георги Попов спечели бронзов медал. Наградата му връчи проф. дпн Сава Гроздев. Това е само едно стъпало в подготовката му за участие в Международната студентска олимпиада, която ще се проведе през месец август. Носителят на бронзов медал Георги Попов благодари за оказаната методическа помощ от научния си ръководител доц. д-р Пенка Георгиева и проф. д-р Радостин Долчинков - декан на Център по информатика и технически науки на БСУ.

Ръководството на Бургаския свободен университет поздравява научните ръководителите и студента на БСУ за успеха.

2.jpg
3.jpg