БСУ с нов проект по най-престижната 7 РП на ЕС за изследвания и технологично развитие

Проектът RECSES – „Изследователи в подкрепа на икономиката и обществото в света на химията” е най-високо оцененият за годината проект в категорията „Хора” на 7 Рамкова програма на ЕС за изследвания и технологично развитие, представен от България. Активен партньор в консорциума победител е Бургаският свободен университет.

Благодарение на този проект ще продължи традицията ни да се подкрепят събития, свързани с „Нощта на учените”. Предстои организирането на изложба „Черноморието – люлка на науката”, демонстрационна платформа „Чистата химия” с участието на Съвета на младите специалисти от Лукойл Нефтохим Бургас АД, „Кабинет на любопитството” с участието на Професионалната гимназия „Проф. Н. А. Зелинский”. Всичко това ще се случи в дните преди и най-вече на 23 септември, когато е Европейската нощ на учените. Предстоят още Научното кафене за публично частното партньорство в изследванията и танцовото предизвикателство „Науката посреща изкуството, реваншът”.

Работата по проекта е естествено продължение на тържествата по случай 20 - годишнината на Бургаския свободен университет и ще провокира творческия дух на студенти и преподаватели.