Бургаският свободен университет откри новата учебна година

2011„Радостен съм да Ви пожелая на добър път в Бургаския свободен университет, уважаеми колеги”, каза в приветственото си слово пред първокурсниците доц. д-р Милен Балтов, зам.-ректор на БСУ. „Светът на очакваното и неочакваното е пред Вас, пожелавам Ви много нови знания, приятелства, емоции, нека се срещнем отново на дипломирането Ви. Нека този университет се превърне във Вашия университет” допълни още доц. Балтов. 

За 20-ти път Бургаският свободен университет откри тържествено академичната учебна година. Деканите на Центъра по юридически науки проф. д-р Момяна Гунева, на Центъра по икономически и управленски науки проф. д-р Петко Чобанов, на Центъра по хуманитарни науки доц. д-р Евелина Динева и зам.-деканът на Центъра по информатика и технически науки доц. д-р Ангел Тошков запознаха първокурсниците с организацията на обучението, оценяването на учебния процес, същността на кредитната система, възможностите за стипендии и обучение в чужбина. Основен акцент беше отделен на електронното обучение като форма на учебна работа, което според доц. Балтов е модерен и ефективен електронен процес на познание, който все по-бързо намира своето място в организацията на обучение. 2011

БСУ посреща новата юбилейна 20–та академична година с акредитирани   професионални направления и специалности,  гъвкава и модерна академична политика, богата и съвременна база. Университетът е носител на международен сертификат за качество ISO 9001:2008, член е на Европейската асоциация на университетите, има подписани договори за сътрудничество с над 25 университети и организации в Европа, Америка и Азия.