Еврокомисар Мария Габриел откри хакатона „Цифровият град и аз"

Еврокомисар Мария Габриел откри хакатона „Цифровият град и аз

На 28 май 2018 година в Бургаския свободен университет стартира хакатонът „Цифровият град и аз".  Събитието се откри от комисаря по цифровата икономика и цифровото общество г-жа Мария Габриел. Официални гости бяха: кметът на Община Бургас Димитър Николов; народните представители  от Бургаски избирателен район Ася Пеева, Галя Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева; зам.-кметовете на Община Бургас Руска Бояджиева и Красимир Стойчев; зам.-областният управител Владимир Крумов.

Приветствия към участниците и гостите изнесоха кметът на Община Бургас Димитър Николов и ректорът на БСУ проф.д.п.н. Галя Христозова.
В двудневната работа на хакатона ще вземат участие ученици, студенти и докторанти от цялата страна, които в рамките на 24 часа ще търсят софтуерни и бизнес решения за приложения, свързани с цифровото градското развитие и с териториите с водни пространства. Класираните на призови места разработки ще бъдат наградени лично от еврокомисар Мария Габриел, както и от кметовете, които ще участват в срещата на Комитета на регионите в Бургас на 29 май 2018 година.

Комисарят по цифровата икономика и цифровото общество г-жа Мария Габриел се разписа в почетната книга на университета.

 

ректор.jpg
20180528_140744.jpg
николов.jpg
DSC_9117.JPG
НАЧАЛО.jpg
М. Габриел_.jpg
депутати.jpg
DSC_9056.JPG
20180528_144513.jpg
ОБЩА.jpg
DSC_8977.JPG