Еврокомисар Меглена Кунева посети Бургаския свободен университет

„Изключително ми е приятно да се срещна със студентите на Бургаския свободен университет, от който имам прекрасни спомени като преподавател по Екологично право в Юридическия факултет”– каза Меглена Кунева. Първият български европейски комисар изнесе академична лекция на тема:”Бъдещето на Европейския съюз”. Мястото на младите хора в обединена Европа, нуждата от професоналисти, които да променят обществото и предизвикателствата пред глобализиращия се свят бяха част от темите, които Комисар Кунева дискутира със студентите и преподавателите в зала „Изток”. Тя се спря подробно на приключването на глава „Образование” и на възможностите за реализация на завършващите студенти в структурите на Европейската комисия и в страните, членки на Европа като цяло.

В дискусията участва членът на Настоятелството на БСУ и председател на Комисията по външна политика към НС д-р Соломон Паси.

Комисар Кунева получи от Ректора проф. д-р Петко Чобанов знака на Бургаския свободен университет и се разписа в почетната книга.