Фотоизложба “Библиотеката и аз”

В чест на 11 май – ден за почит на светите братя Кирил и Методий и професионален празник на библиотеките, в БСУ се организира фотоконкурс на тема „Библиотеката и аз”. На 14 май беше открита фотоизложба със снимките на всички участници. Нетрадиционният поглед, артистичните умения и оригиналността на младите фотографи бяха професионално оценени.

Журито даде висока оценка за творчеството и фотографското качество на творбите. Президентът на БСУ проф. Чобанов и ректорът на БСУ проф. Янков връчиха наградите на най-добрите.

Голямата награда единодушно бе присъдена на Лолита Андонова, финанси, 1 курс, за снимката “Вкусът на знанието”. Първото място беше за Цветан Георгиев, бакалавър по финанси, за снимката “Науката е слънце”. Второто място отиде при Евелин Добрев, публична администрация, 4 курс, за снимката “Олтарът на знанието”. Трета се класира Елена Георгиева, журналистика, 2 курс, за снимката “Пясък, букви и море”.

Специалната награда на библиотеката за цялостно творчество беше връчена на Емилия Николова, връзки с обществеността, магистратура. Снимките, с които тя се представи бяха: “Времената не са това, което бяха”, “Човек остарява – словото е вечно”, “Устремен към бъдещето” и “Словото е светлината и вярата в живота ни”.

Изложбата може да бъде видяна в библиотеката на БСУ до 1 юни.