Генералният секретар на НАТО г-н Яп де Хоп Схефер изпрати благодарствено писмо до Ректора на БСУ проф.д-р Петко Чобанов

Уважаеми професоре,

Бих желал да Ви благодаря много за честта, която ми бе оказана от Вашата престижна институция чрез връчването на почетния диплом, а така също и за топлото и гостоприемно посрещане на мен и моята делегация.

Церемонията по връчване на дипломите на завършилите студенти беше наистина много впечатляваща и вълнуваща, в университетския атриум, изпълнен с хора. Това беше едно запомнящо се събитие за студентите, техните семейства и, разбира се, преподавателите. То ме върна назад в годините по времето на моето следване в университета – времето на студентските мечти, жар, готовност, надежди и стремежи за вливане в творческия живот. Ето защо реших да говоря на студентите за опита ми от живота, отдаден на обществото, и за защитаването и поощряването на целите, които образователните институции ни учат да следваме. Уверен съм, че с Вашето управление, Университетът ще продължи тази изключително важна мисия да дава образование.

Поздравявайки Вас и преподавателите за Вашата работа, бих искал да Ви благодаря още веднъж за честта, с която ме удостоихте и която ще почитам много.

Искрено Ваш, Яп де хоп Схефер