Германският посланик – на среща-дискусия със студенти от специалностите „Право” и „Публична администрация”

Посланикът на Посолството на Федерална република Германия у нас н. пр. Михаел Гайер пожела да се срещне със студенти от Бургаския свободен университет, за да дискутират темите за председателството на Германия в Европейския съюз, немско-българските културни връзки, икономическите отношения с България. Дискусията, която се проведе на немски език, предизвика оживен интерес сред второкурсниците и четвъртокурсниците от специалностите „Право” и Публична администрация”. На срещата присъстваха и абитуриенти от Немската езикова гимназия, които същия ден получиха от н. пр. Михаел Гайер своите DSD езикови дипломи в конгресния център на БСУ.

Посещението на Посланик Гайер в Бургаския свободен университет е второ по рода си в неговия дипломатически мандат. Визитата е част от програмата, посветена на Деня на Европа в Бургас, която се организира от Посолството на Република Германия, Полския културен институт и Френския културен център.

Н.пр. Михаел Гайер и ректорът проф. д-р Петко Чобанов откриха сборна изложба „Европа гостува на Бургас”, обединяваща темите: „Добър ден – тук говори Европа”, „Полша – една година в Европейския съюз” и изложба на Френския културен институт.