Гимназията по романски езици и БСУ с паралелка по предприемачество

Гимназията по романски езици и БСУ с паралелка по предприемачество

На 15 септември в Профилираната гимназия по романски езици „Г. С. Раковски“ удари звънецът за първата паралелка по предприемачество в цяла Югоизточна България. Паралелката стартира с методическата подкрепа на Бургаския свободен университет. Приветствие към учениците, техните родители и екипа на гимназията отправи зам.-ректорът по НИД и МС на БСУ и представител на България в програмния комитет за малките и средни предприятия в ЕС проф. д-р Милен Балтов.

Балът за класиране постави паралелката с профил испански език и предприемачество (8 г клас) сред топ 5 на всички паралелки в Област Бургас през 2021 г. В рамките на петте гимназиални години освен сериозното обучение по чужди езици и информатика, учениците ще имат възможността да изучават множество предмети, свързани със стартирането и управлението на бизнеса. БСУ се включи методически и с преподаватели в създаването на паралелката и ще поощри в максимална степен практическата реализация и участието на учениците в състезания.

Ръководството на БСУ пожелава една успешна и здрава учебна година на учениците, техните родители и целия педагогически персонал на ПГРЕ „Г.С. Раковски“ – Бургас!

IMG_2736-scaled.jpg
IMG_2757-scaled.jpg