Ивайло Славов е новият член на Настоятелството на БСУ

Ивайло Славов е новият член на Настоятелството на БСУ

Настоятелството на Бургаския свободен университет, най-висшият орган за управление на университета, избра Ивайло Славов за свой член. Предложението е на Президента на БСУ проф. д-р Петко Чобанов и е подкрепено единодушно от всички членове на Настоятелството.

Ивайло Славов  е съосновател и главен изпълнителен директор на BULPROS  –технологична компания с над 1000 служители в 20 офиса в Северна Америка и в Европа, фокусирана върху дигиталната трансформация на своите клиенти и партньори. Той има над 20-годишен международен опит в областта на информационните технологии, финансовите услуги, IT-аутсорсинга, аутсорсинга на бизнес процеси и човешки ресурси.

Под негово ръководство в рамките само на 10 години компанията нараства с изключително бързи темпове, превръщайки се в най-голямата българска IT компания. Тя е една от най-бързо развиващите се технoлогични компании според докладите на Deloitte „Technology Fast 50 in Central Europe“ и „Technology Fast 500 in Europe, Middle East, and Africa“, както и според престижните класации Inc. 5000 Europe и Financial Times 1000 Europe и др.

От 2017 до 2019 г. Ивайло Славов се нарежда сред 10-те топ мениджъри на България в престижния конкурс „Мениджър на годината“, организиран от списание „Мениджър“ и консултантската компания Deloitte. Той е съосновател на Бизнес съвета на ЦИЕ Growing Europe, член е на Борда на директорите на “Българската асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии AIBEST” и на Американската търговска камара в България (AmCham).

Ивайло Славов е роден в Бургас. Възпитаник е на Немската гимназия в града. През миналата година компанията му откри свой втори офис в Бургас и активно работи за развиване на ИТ индустрията в града. Той вижда в младите хора и в родния Бургас отлични възможности и потенциал за развитие на информационните технологии и превръщането на града в  модерен образователен ИТ център, привличане на инвестиции, разкриване на работни места, стартиране на успешни студентски кариери, практически обучения и споделяне на опит в сферата на дигиталните и информационните технологии.