Изложба на Мирослав Моновски в БСУ

Изложба Моновски БСУНа 3 декември в атриума на БСУ се откри авторска изложба на Мирослав Моновски, озаглавена „Японските акации на Бургас”. Експозицията включва  20 CorelDRAW гарфики, разпечатани на синтетична канаваца,  посветени на най-красивите улици и къщи на Бургас. Проявата е благотворителна, осъществява се по идея на журналистка от „Бургаски репортер”, като събраните средства ще се предоставят на болно дете, нуждаещо се от операция.

Изложбата е включена в празничния афиш на Община Бургас за 6 декември – празника на града. Осъществява се със съдействието на Бургаски свободен университет и с медийното партньорство на „Бургаски репортер”.

Това е втората самостоятелна изложба на МирославИзложба Моновски БСУ Моновски в Бургас. Първата е „Бургаските поетеси като музи”, експонирана в Морско казино. Има нарисувани над 150 портрета на бургаски жени. Живее на 450 км от Бургас, но обича града и посвещава изкуството си на него. Радва се на почитатели и извън пределите на страната. Към творбите му проявяват интерес колекционери от Европа и Америка.