Извънредният и пълномощен посланик на Република Корея н. пр. Ким Мьонг-джин посети Бургаския свободен университет

За първи път в своя дипломатически мандат извънредният и пълномощен посланик на Република Корея н. пр. Ким Мьонг-джин посети Бургаския свободен университет. Той се придружаваше от съпругата си г-жа Ким Су – джонг, дипломати от Посолството, както и от представителя на Корпорация „Хюндай” за България Калин Дамянов.

Официалната делегация се срещна с ректорското ръководство, членовете на Академичния съвет на БСУ и на Студентския съвет. Посланик Ким Мьонг-джин се информира за двустранните академични връзки и дългосрочни контакти на Бургаския свободен университет с академични образователни институции в чужбина, с които университетът има подписани протоколи и споразумения. Той изрази надежда за бъдещо сътрудничество в областта на компютърните и комуникационните технологии, реализиране на съвместни научноизследователски проекти, организиране на научни прояви.

Ректорът проф. д-р Петко Чобанов подари на н. пр. Ким Мьонг-джин почетния знак на Бургаския свободен университет. Посещението на посланик Ким Мьонг-джин се състоя на 14 декември 2007 г., петък, от 15.30 ч. в залата за Академичен съвет на БСУ