Кралят на Тайланд кани Ректора на БСУ проф. д-р Петко Чобанов на Световна среща на ректорите в Банкок

Ректорът на Бургаския свободен университет проф. д-р Петко Чобанов участва в Световна среща на ректорите на най-престижните университети в света. Той се придружаваше от Зам.-ректора по учебната дейност проф. д-р Васил Янков.

Форумът се организира за президенти на университети, ректори, лидери на международни академични организации, представители на Юнеско, Световната банка и др. Срещата бе по повод 60-годишния юбилей от възкачването на трона на негово величество Краля на Тайланд и се проведе в Националния конгресен център “Кралица Сирикит” в Банкок. Целта на организаторите бе да подпомогнат по-тясното сътрудничество между институциите за висше образование в целия свят и да предоставят възможности на ректорите от държавните и частни университети да обсъдят глобалните проблеми, перспективи и академични връзки.

В официалното откриване на церемонията участваха Премиер - министърът на Тайланд, Министърът на образованието, Генералният секретар на Комисията за висше образование на Тайланд. Поздравление към участниците поднесе бившият губернатор на Хон Конг, член на Комисията по международни отношения и президент на Оксфордския университет лорд Кристофър Патен.

Протоколната програма на Световната среща предвиждаше официален прием на Краля на Тайланд в чест на форума и обяд с Премиер – министъра.