На 1 юни една благородна идея на Студентския съвет на Бургаския свободен университет ще завърши с „Малкото голямо четене” в дома „Ал. Г.Коджакафалията”

cheteneСтудентският съвет успешно реализира благотворителната идея да се съберат средства, с които да се закупят любими детски книжки за децата от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Ал. Г. Коджакафалията”. В кампанията се включиха много студенти и преподаватели, които освен средства дариха и детски книги. Разбира се, сред тях са произведения на българската и на световната класика, които заслужено се класираха в десетицата на „Малкото голямо четене”.

На Международния ден на детето – 1 юни, в 10 часа представители на Студентския съвет ще подарят книгите на децата. За да провокират техния интерес към четенето и книгата, ще им прочетат любопитни откъси от популярни детски произведения. Така ще се включат в чудесната кампания „Малкото голямо четене” на БНТ.  Та нали, за да избереш най-хубавата детска книжка, трябва да си прочел поне няколко.

Студентите най-добре знаят колко е важно да се чете! И от какво значение е да се започне навреме.