Над 500 бургаски ученици посетиха БСУ в Деня на отворените врата

Над 500 бургаски ученици посетиха БСУ в Деня на отворените врата

Над 500 ученици посетиха Бургаския свободен университет в Деня на отворените врата. Те имаха възможността да се запознаят с бакалавърските програми, които предлага всеки един от центровете на БСУ. 
За бъдещите студенти имаше демонстрация на радиоуправляем хеликоптер, създаден от екип студенти и преподаватели от Центъра по информатика и технически науки. Студентите по журналистика и връзки с обществеността провеждаха интервюта. Малко по-късно ученици и преподаватели успяха да видят радио и телевизионното студио на университета, където възпитаниците на Центъра по хуманитарни науки провеждат практическата си подготовка. 
Студентите от Центъра по икономически и управленски науки представиха интерактивни игри, чрез които учениците могат да развият своя бизнес подход. За да им покажат какво представлява тяхната работа, бъдещите юристи от Центъра по юридически и управленски науки пресъздадоха заседателен процес. 
Учениците имаха и възможността да се запознаят с Еразъм студентите на БСУ. Те бяха приготвили традиционни ястия от техните държави и разказаха на бъдещите студенти за програмата Еразъм и защо са избрали Бургаския свободен университет. 
Денят на отворените врата се провежда за шеста поредна година и събира възпитаниците на всички бургаски гимназии и средни училища. Така бъдещите студенти имат възможността не само да получат информация за предлаганите от университета специалности, но и да видят какво представлява избраната от тях професия.

 

 

DSC_0683.jpg