Новият генерален консул на Република Турция посети БСУ

Консулът на Турция в БСУПрезидентът проф. д-р Петко Чобанов, ректорът проф. д-р Васил Янков и зам.-ректорът проф. дпн Галя Христозова се срещнаха с новия генерален консул на  Република Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол.

Това е една от първите официални визити на дипломата в града след назначаването му преди четири седмици на новия пост. Той заменя досегашния консул Джем Улсой, чийто мандат изтече в края на август. Новият генерален консул идва от Министерството на външните работи на Република Турция в Анкара. Бил е на работа в дипломатическите мисии на Турция в Индонезия, Тайланд, Япония, Гърция.

По време на официалната среща академичното ръководство и г-н Акйол изразиха надежда съвместното сътрудничество между двете институции да продължи и занапред в духа на добрите традиции и интензивната международна дейност на Бургаския свободен университет с турски висши училища.

В момента БСУ има подписани договори и споразумения за сътрудничество с четири турски университета - Тракийския университет в Одрин, Университета Коч и Университета Халич в Истанбул, както и с Университета на Лозенград. По програма Еразъм БСУ работи в областта на обмена на студенти и преподаватели в сътрудничество с Тракийския университет в Одрин, Университета Халич, Университета Мармара и Университета Арел в Истанбул.