Подписано споразумение за партньорство между БСУ и Димитър Николов – кандидат за кмет на Бургас

Членът на Настоятелството на БСУ и кандидат за кмет на Бургас Димитър Николов и Ректорът проф. д-р Петко Чобанов подписаха Споразумение за бъдещо партньорство между Община Бургас и Бургаския свободен университет. Двете страни декларираха волята си за активно сътрудничество при осъществяване на съвместни европейски проекти в областта на висшето образование, изграждане на нова спортна инфраструктура за провеждане на международни студентски прояви, осигуряване на стажове в Община Бургас на отлични студенти, привличане чрез конкурси на млади специалисти в общинската администрация.

Документът беше подписан по време на срещата на Димитър Николов със студенти и преподаватели на БСУ. На импровизиран изпит кандидатът за кмет представи своята програма за превръщането на Бургас в европейски град. Като бъдещ кмет той декларира активна работа на Община Бургас за превръщане на града в национално и международно академично средище.

Кандидатът на БСУ за кмет беше подкрепен лично от ген. Бойко Борисов, който посети университета с целия си екип. Той призова младите хора да останат в България и да работят за нейното бъдеще, да сътрудничат на бъдещия кмет Димитър Николов и да превърнат Бургас в европейски град с модерна визия.

Проявата, която се организира изцяло от Студентския съвет и Учебната РR агенция към БСУ, се превърна в грандиозно парти със стотици присъстващи студенти и преподаватели на БСУ. Депутатите в Европейския парламент Румяна Желева и Димитър Арабаджиев също дойдоха да подкрепят кандидата на БСУ за кмет на Бургас Димитър Николов