Поздравителен адрес за Деня на народните будители

Поздравителен адрес за Деня на народните будители

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ!

Академичното ръководство на Бургаския свободен университет Ви поздравява по случай 1 ноември – Денят на народните будители.

Ние, университетските преподаватели, почитаме и уважаваме делото на нашите първоучители, градим българската духовност, утвърждаваме стремежа у студентите към знание и просперитет и постигане на национални идеали.

На днешния празник нека си спомним вдъхновението, целеустремеността и смелостта на народните будители. Нека всеотдайно и отговорно бъдем достойни наследници на българската духовност и традиции -  истински и непреходни ценности на нацията.

Нашата мисия на съвременни будители е да работим и формираме бъдещото гражданско общество. Пожелаваме Ви здраве, сили и устременост в една от най-важните области на човешката реализация – повишаване на образователното равнище на нацията в интерес на нейния просперитет.

Нека носим в себе си стремежа към познание и самоутвърждаване, да бъдат плодотворни усилията ни, насочени към усвояване и прилагане на придобитите знания и умения за благото на България и на нашето общество.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

                                                                                                                                                    От ръководството на БСУ