Правителството и бизнеса представени на най-високо ниво на Конференция на БСУ

konfНа 10 и 11 февруари 2012 г., Центърът за икономически и управленски науки на Бургаския свободен университет беше организатор на най-високия провеждан до момента в Югоизточна България форум на международния бизнес, регионалните и местни власти и изявени учени от ЕС. Настоящото VІІ издание на конференцията „Съвременни управленски практики” е под надслов Проекти и региони. Тя се проведе с любезното съдействие на Община Бургас и Пристанище Бургас, с медийното партньорство на Градът Медия Груп, с корпоративното участие на най-голямата компания в света на металургията ArcelorMittal Commercial Long Bulgaria, с най-силно ориентираната към икономиката на знанието ИТ корпорация Hewlett-Packard Bulgaria и лидерът на телекомуникационния пазар Vivacom. konf

Специален участник и първи докладчик беше Министърът на регионалното развитие и благоустройството д-р Лиляна Павлова. Тя заедно със Зам.-ректора на БСУ доц. д-р Милен Балтов са двамата делегати от България в Акция “МЕГАПРОЕКТИ” по научната Програма КОСТ на ЕС. Именно в рамките на конференцията се проведе Среща на работната група по МЕГАПРОЕКТИ с участници от Италия, Нидерландия, Белгия, Китай, Великобритания и др. 

Председателят на Организационния комитет и Научен съвет на Конференцията проф. д-р Петко Чобанов (Президент на БСУ) откри форума в присъствието на Кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов и на Ген. Консул на Република Турция в Бургас г-н Улусой, Зам.-кмета на Общината г-н Стойчев, Зам.-областния управител на Област Бургас г-жа Дукова и др. официални гости. В търсене на решение на отговорите при изследването от инвестиционна и управленска гледна точка на мегапроектите беше посетено Пристанище Бургас ЕАД, последвано от представяне на плановете за Супер Бургас от страна на Изп.-директор г-н Диан Димов.