Студенти от 11 университета ще се състезават на Републиканска олимпиада по програмиране в БСУ

На 12 май 2012 г. в сградата на Бургаския свободен университет ще се проведе XXIV Републиканска студентска олимпиада по програмиране. Олимпиадата се провежда на ротационен принцип като част от ACM International Programming Contest. Целта е да се осигури възможност на най-добрите студенти от университетите в България да контактуват помежду си и в състезателни условия да проверят качеството на подготовката и възможностите си да се справят с програмистки задачи.

Ще участват отборите на СУ „Св. Климент Охридски”, Американския университет в България, Нов български университет, Икономически университет Варна, Технически университет Варна, Технически университет Габрово, Технически университет София, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Шуменски университет, Варненски свободен университет, Русенски университет. От БСУ ще участват 3 отбора от Центъра по информатика и технически науки.

Паралелно със студентската олимпиада се планира  и състезание по програмиране с участието на изявени ученици от Бургас и страната. Ще участват деца от средните училища в Шумен и Варна, очакват се потвърждения за участие и на ученици от бургаските среднообразователни училища.

Откриването на олимпиадата е на 12 май, събота, в 8.30 часа в зала 208. Награждаването на победителите е в 16 часа в зала 208.

Пълната информация за събитието е публикувана на http://www.bcpc.eu


За повече информация:
гл. ас. Димитър Минчев
е-mail: mitko@bfu.bg
0899 148 872
56 900 477