Студенти от БСУ спечелиха първо място на PR Приз 2012

PR Priz

Две награди от най-големия PR фестивал в България PR Приз грабна екипът Калина Тончева и Иван Тотев от Бургаския свободен университет. Студентите спечелиха първо място в категория PR на студентски проект с кампанията ПетъР – The PR Ethics Man. Целта на проекта е да се популяризира Етичния кодекс на PR специалистите сред гилдията в България. 

„PR е етична професия. Искам да ме възприемат като честен PR специалист, а не като някакъв вуду магьосник. Затова избрахме тази тема за изпита си. Именно Етичният кодекс задава жалоните на етичния професионализъм,” каза четвъртокурсничката Калина Тончева. 

Онова, което впечатли журито в проекта, е креативността и ясният фокус на кампанията. В деня преди представянето на проекта идеята бе тествана и трима от водещите PR експерти прегърнаха идеята да станат посланици на Етичния кодекс. 

Втората награда, която студентите донесоха в Бургас, е от първото издание на M-tel  Student PR Challenge Contest. В него те заеха трето място. Калина и Иван се надпреварваха с още 18 студенти от три университета (Софийски университет, Югозападен университет в Благоевград и Военна академия). В рамките на три часа екипите от студенти трябваше да предложат концепция за представянето на нов модел телефон, предлаган от мобилния оператор. Комуникационният екип на оператора оценяваше всяко предложение. 

„Задачата бе истинско предизвикателство. Успяхме да спечелим, защото работихме в екип, знаехме какво и  как трябва да направим. За нас бе изключително важно да спечелим, защото доказвахме себе си и Бургаския свободен университет, който неизменно ни подкрепя в нашите прояви,” сподели Иван Тотев. 

Освен голямото признание от практиците Калина и Иван получиха таблети от мобилния оператор и ваучери за специализирано обучение във M3 College.