Студенти от страната и чужбина се надпреварваха на научен конкурс в БСУ

СНТ 2013 БСУПовече от 20 награди връчи ректорът на Бургаския свободен университет проф. В.Янков на XIV конкурс на Студентско научно творчество. 120 студенти в академична надпревара представиха своите научни идеи в областта на юридическите, икономическите, хуманитарните и техническите науки представиха студенти от страната и чужбина. Бяха презентирани теми за ролята на философията в политиката, какво е homo virtualis, какви са правните и етичните проблеми, свързани със сурогатното майчинство, как да функционира университетска виртуална банка, идеи за справяне с финансовата и икономическата криза.

Във форума участваха  възпитаници на 13 университета в България и чужбина. Най-многобройни след студентите на БСУ бяха представителите на ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“, УНСС, ВТУ „Тодор Каблешков“и ШУ „Епископ К. Преславски”, Колеж по телекомуникации и пощи, Академия на МВР.

Бакалаври от първи до последен курс, магистри и докторанти презентираха, отговаряха на въпроси, спореха. Тази година конкурсът провокира особен интерес от страна на докторанти, които бяха почти 1/10 от всички участници.СНТ 2013 БСУ

Тодорка Аладжова – магистър Връзки с обществеността в туризма от БСУ, и Константин Стамов  - магистър Финанси също от БСУ спечелиха специалните награди на конкурса „Студентско научно творчество”. Форумът се провежда в Бургаския свободен университет за 14 поредна година.

„Щастлив съм, че за поредна година БСУ събира най-добрите студенти от страната и чужбина” каза проф. Васил Янков, ректор на БСУ. Той пожела на участниците да продължат да инвестират в себе си и в идеите си.

XIV конкурс на Студентско научно творчество се отличава с няколко нововъведения. За първа година в журито бяха включени и студенти, които в предходните години са били активни участници в научната проява. Заедно с тях Студентски съвет награди четирима студенти за креативна разработка и доблестно представяне.

Специалната награда на журито за преподаватели получи  проф. дтн Андон Лазаров.

КЛАСИРАНЕ

СНТ 2013 БСУ