Сутрешният блок на News 7 директно от Бургаския свободен университет

News 7 в БСУВодещият на  предаването „Още нещо“ по News7 - Владислав Прелезов изнесе лекция пред студентите на тема „Новите медии – плюсове и минуси“. Поводът бе  8-то издание на форума „Медиа свят“ - топ събитието в Центъра по хуманитарни науки.

Г-н Прелезов започна своята лекция с призив към студентите – „Обичайте това, което правите.“ Журналистът показа нагледно силата на социалните медии пред аудиторията, като използва личния си фейсбук профил и страниците, който управлява в мрежата. Тай наблегна на факта, че всеки един от нас може пряко да въздейства върху дадено събитие чрез профила си в онлайн пространството. Пред журналистите днес се откриват нови предизвикателства и те трябва да умеят да отреагират на момента и по най-адекватния начин. За пример журналистът посочи случилото се в  Кайро, където по време на протестите журналистите използвали айфоните си за пряка връзка от мястото на събитието.

News 7 в БСУПо традиция на форума присъстват двама лектори, тази година в лицетo на PR  специалист бе поканен Александър Дурчев – CEO на All Channels Communication най-добрата PR агенция за 2013 г. Господин Дурчев се включи чрез видеомост и сподели пред студентите какви са предимствата на и минусите на PR професията.

„В момента бизнес пазарът в страната е ограничен и по-голямата част от PR кампаниите се поемат от неправителствения сектор и в повечето случаи са неплатени.“

Най-същественото в сферата на връзките с обществеността според г-н Дурчев е, че комуникацията се е променила, като в нея има преплитане на PR, дигитална комуникация и реклама.

„Медиа свят“ е ежегодно събитие, превърнало в традиция срещата на студентите на Бургаския свободен университет с професионалистите в сферата на обществените комуникации.