Тържествена церемония в БСУ по връчване дипломите на Випуск 2014

Промоция на випуск 2014 в БСУ„Светът днес е пред нас – свят за изява, за труд, за посвещение, за пътуване, свят за обич. Всеки от нас ще избере своята пътека или своята магистрала в него, търсейки щастието си! Пожелавам си да го открием. И когато след време, успешно реализирали се, се обърнем назад и си спомним за най-прекрасните ни години, да си кажем: „Аз съм завършил Бургаския свободен университет. Това предопредели професионалната ми кариера и ми даде успешен старт в живота!“ - така абсолвентката Ирена Тончева,Промоция на випуск 2014 в БСУ отличник на Випуска, магистър по две специалности – Банков мениджмънт и Финанси, се обърна към колегите си, преподавателите и гостите на официалната церемония по връчване дипломите на Випуск 2014, която се проведе на 23 май 2014 година в атриума на БСУ.

Над 500 абсолвенти получиха своите дипломи за завършено висше образование. От тях 29 са отличниците на Випуска, които  бяха удостоени от Ректора със свидетелство за отличие за постигнати високи резултати в обучението и доказан стремеж към издигане авторитета на академичната общност.

Промоция на випуск 2014 в БСУ„Тържество като днешното е празник с особено значение. Той е празник на бъдещите лидери, двигатели на големите,  важните събития в живота на страната. Вие, абсолвентите на Випуск 2014, преминахте успешно тежките програми на Бургаския свободен университет, вие сте хора с талант и енергия, доказали воля и характер. Вие сте носителите на бъдещи успехи, откривателите, най-добрите” – каза в приветственото си слово ректорът проф. дпн Галя Христозова.

Академичният съвет на БСУ присъди званието „Почетен ректор на БСУ” на проф. д-р Васил Янков за особени заслуги за развитието и утвърждаването на Бургаския свободен университет като модерен образователен и научноизследователски център, за неговата изключително успешна и  всеотдайна дейност като Ректор в периода 2010-2014 г., за значим принос при съхраняване и обогатяване на академичните традиции и ценности в дух на толерантност и достойнство, за развитие и утвърждаване на гражданското общество у нас.

Званието се присъжда за първи път в историята на Промоция на випуск 2014 в БСУБургаския свободен университет.

На церемонията бяха връчени свидетелствата на преподавателите от БСУ, удостоени с по-висока академична длъжност през 2014-та година:

Милен Балтов, професор по икономика (бизнес проекти и инвестиции в предприятието и иновациите) и Мария Нейкова, доцент по административно право.

На тържеството присъстваха членовете на Настоятелството на Бургаския свободен университет: чл.кор.проф. Александър Янков – Доктор хонорис кауза на Бургаския свободен университет; Димитър Събков; Янко Янков; ген. Красимир Петров.

Гости на церемонията бяха: кметът на Община Бургас Димитър Николов; народните представители от Бургаски избирателен район Атанас Зафиров и Пенко Атанасов; Генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол; зам.-областният управител Евгени Врабчев; почетният консул на Румъния в Бургас Евгения Попеску.

Поздравителни адреси изпратиха: министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова, дмн; председателят на Комисията по образование и наука към Народното събрание проф. дфн Ваня Добрева, областният управител Павел Маринов.