Закриване на тържествата по случай 20-годишнината на БСУ

asНа 17 и 18 септември Бургаският свободен университет отбеляза кулминацията в тържествата, посветени на 20-годишнината от създаването на университета. 

На 17 септември се проведе факелно шествие под надслов „Светлината на знанието”, израз на свободния академичен дух и новата идея в образованието. Над 400 студенти, преподаватели и граждани се включиха в академичната процесия, която премина по централните бургаски улици и завърши с полагане на венци на паметници в морската градина. 

Тържественото заседание на Академичния съвет се състоя на 18 септември от 17 часа в зала „Изток” на БСУas. Присъстваха: н.в.пр. Сливенският митрополит Йоаникий, акад. Евгени Головински, бивш ректор на университета, кметът на Бургас Димитър Николов, депутати, ректори, членовете на Настоятелството, цялата академична общност. Заседанието беше открито от ректора проф. д-р Васил Янков, който изтъкна в своя доклад значимостта от създаването на университета като един от първопроходците, символизиращ демократичните промени във висшето образование в България, утвърдил се като авторитетно висше училище с нова философия и модел на европейско висше образование.  

С решение на Академичния съвет юбилейни плакети получиха всички досегашни ректори и декани на БСУ, членовете на Настоятелството на университета, н.в.пр. Сливенският митрополит Йоаникий, председателят на Асоциацията на частните висши училища проф. д.ик.н. Анна Недялкова. С почетни знаци бяха удостоени всички членове на Академичния съвет на БСУ от създаването на университета досега, както и ръководителите на отдели и членовете на Асоциацията на завършилите БСУ. Отличията бяха връчени от президента проф. д-р Петко Чобанов. as

Тържествата бяха закрити с празничен коктейл с участието на Васил Найденов, Тони Димитрова, група „Петте сезона” с ръководител Стефан Диомов, двете танцови формации към БСУ.

Получени поздравителни адреси

kokteil