Американският посланик ще посети БСУ

Американският посланик ще посети БСУ

Посланикът на САЩ  н.пр. Ерик Рубин ще посети Бургаския свободен университет и ще изнесе лекция пред студентите и преподавателите  на тема  „Демократичните ценности и взаимоотношенията между САЩ и България“.  Лекцията  е насрочена за  19 октомври 2017 година от 14.30 ч. в зала „Изток“ на БСУ. Протоколът предвижда и среща на  посланик Рубин с президента на БСУ проф. д-р Петко Чобанов и с ректора на БСУ проф. дпн Галя Христозова.
Посланик Ерик Рубин е дипломат от кариерата, утвърден от Сената като номинация на президента Обама за посланик в Република България  от  2015 г. Предишната заемана от него длъжност  е заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Европа и Евразия.  Той отговаря за въпроси, свързани с Източна Европа, Кавказ и такива, касаещи регионални конфликти в Европа. Преди това назначение е бил заместник-посланик в Посолството на САЩ в Москва (2008-2011).
Посланик Рубин притежава степента бакалавър по история, придобита в Йейлския университет. Бил е докторант към научния фонд „Дийн и Вирджиния Ръск“ и постоянен научен сътрудник в Института за изследване на дипломацията към Джорджтаунския университет в периода от 1999 г. до 2000 г.

Говори тайландски, испански, френски, украински, руски и български език.