Авторска изложба в БСУ на ученичка от Музикалното училище

Авторска изложба в БСУ на ученичка от Музикалното училище

 

Мириам Господинова, възпитаничка на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“, нареди своята първа самостоятелна изложба във фоайето на БСУ.
Експозицията съдържа 18 училищни и лични творби, разнообразни като използвана техника и тематика. Интерес представляват авторските творения, отразяващи погледа на талантливата художничка  върху днешното общество и дори черната страна на бъдещето, интерпретирана по интересен начин. Училищните постановки изобразяват отрязани погледи върху лицето на вечната скулптура на Микеланджело –
Давид.
Мириам е ученичка в 10 клас, специалност „Рекламна графика“, в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. Неин преподавател е Мирослава Андонова.
Занимава се с рисуване още от първите си години в училище. Участва в конкурси и печели награди: трето място в Международния конкурс „Радост на брега“; награда от конкурса „1000 стипендии“;  грамота от кмета на  Бургас за постигнати високи резултати в област „Изкуства“ за 2013-та година. За в бъдеще тя възнамерява да продължи да се занимава с изкуство.
Експозицията беше отрита от Ректора на БСУ проф. д.п.н. Галя Христозова в присъствието на ученици, учители, преподаватели и студенти от БСУ. Изложбата е част от проекта на БСУ да популяризира изкуството на младите творци в Бургас, за да покажат и споделят творбите и таланта си.

 

 

 

Мириам Господинова.jpg
DSC_8792.JPG
1.jpg
2.jpg
4.jpg