БСУ - домакин за Бургас на най-голямото интензивно състезание (хакатон) в света - NASA Space Apps Challenge

БСУ - домакин за Бургас на най-голямото интензивно състезание (хакатон) в света - NASA Space Apps Challenge

   БСУ ще бъде домакин на най-голямото интензивно състезание (хакатон) в света - NASA Space Apps Challenge. Състезанието ще се проведе на 11-12 април 2015 г.в рамките на 48 часа едновременно в над 130 града от всички континенти по целия свят.

Състезанието е насочено към разработване на технологични решения с отворен код за подобряването на живота на Земята и Космоса. Могат да участват ученици, студенти, учени, предприемачи и просто ентусиасти. Чрез използването на свободно достъпни данни, доставени чрез мисиите на НАСА , и с помощта на съвременните технологии участниците ще разработват решения на едно или повече от зададените предизвикателства (challenges), които ще бъдат обявени през месец март. Предизвикателствата през 2015г.ще попадат в една от категориите Outer Space, Earth, Humans или Robotics.

Веднага след публикуване на предизвикателствата през месец март участниците ще могат да започнат своите проекти/разработки, индивидуално или в екип, и ще  разполагат с 48 часа на 11-12 април, за да до-разработят и финализират проектите си. Проектите могат да са на ниво концепция, прототип или готово решение за пазарна реализация. На финала местно жури ще определи най-добрите проекти, които ще се състезават на глобалните финали. В рамките на състезанието екипите ще получат награди и сертификати за своя принос към обществото и за развитието на технологиите. За България, освен в БСУ, състезанието ще се проведе и в София – betahaus. Актуална информация за състезанието на сайта за България и основната страница Space Apps Challenge. Новини и съобщения може да прочетете и на Facebook страницата NASA International Space Apps Challenge - Bulgaria.

https://2015.spaceappschallenge.org/

http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg

https://www.facebook.com/pages/NASA-International-Space-Apps-Challenge-Bulgaria/504561006331612

nasa.jpg