БСУ с основен докладчик на форум за международен арбитраж в Турция

БСУ с основен докладчик на форум за международен арбитраж в Турция

Проф. д-р Силви Чернев, преподавател в Центъра по юридически науки на Бургаския свободен университет и почетен председател на Арбитражния съд при БТПП,  е поканен като почетен гост да изнесе пленарен доклад на престижна конференция за международния арбитраж и арбитража на Балканите. Конференцията е организирана съвместно с университета на Kirklareli и Турската адвокатска колегия. Гости на конференцията са изтъкнати професионалисти н сферата на  арбитражното право.

Проф. Чернев се ползва с голям авторитет сред научните среди и практикуващите юристи. Член-арбитър е на международните търговски арбитражи във Виена, Будапеща, Любляна, Букурещ, Киев и др.  Участвал е в многобройни арбитражни дела в чужбина. Автор е на множество научни публикации, съставител и редактор на сборници и книги. Награден е с почетен знак на Съюза на юристите в България през 2011 г.

Юридическият факултет на университета и Центърът по юридически науки на БСУ са свързани с дългогодишно партньорство и ползотворен обмен на студенти и преподаватели. Чрез подобни инициативи двата университета могат да допринесат за глобалното образование, научни изследвания и изграждане на силни академични връзки.