Стипендия за студенти на БСУ за обучение в Азия

Стипендия за студенти на БСУ за обучение в Азия

През този месец, Бургаският свободен университет получи извънредни бройки за стипендии за своите студени и докторанти, желаещи да се обучават в Азия.

Възможностите са по проект „СмартЛинк: Мобилности Югозизток-Запад за изследвания, учене, иновации и мрежи от знания“, финансиран от Програма „Еразмус Мундус“ на ЕС, с координатор в България зам.-ректора на БСУ проф. д-р Милен Балтов. Кандидатите студенти или докторанти могат да се обучават за период от 4 до 10 месеца в икономическите или инженерни специалности на азиатските партньори на БСУ. По време на обучението студентите ще получават стипендия от 1000, а докторантите от 1500 евро на месец и пълно покриване на пътните разходи и медицински застраховки за престоя. Студенти и служители на БСУ вече успешно преминаха подобна мобилност в Индонезия, а като приемаща страна за период от година при нас се обучаваха студенти, докторанти и стажуваха преподаватели и служители от Индия, Малдивите, Тайланд, Пакистан, Бутан, Непал и Индонезия.

Използваме случая да призовем студентите и докторанти от БСУ с интерес да се обърнат директно към инспектора международно сътрудничество на БСУ Гергана Кирова (gkirova@bfu.bg ), която ще им съдейства при регистрацията и издаването на необходимите документи за кандидатстване. Срокът за подаване на документи е 15 август директно на платформата http://smartlink-edu.eu/apply . Мобилностите трябва да се осъществят в рамките на учебната 2017-2018 година.

Възможности за обучение на студенти – магистри от ЦИУН в:

  1. Университет Бинус, Индонезия;
  2. Вила колидж, Малдиви;
  3. Университет на Чанг Май, Тайланд;
  4. Инженерен колеж на Кантипур към Университета Трибхуван, Непал;
  5. Столичен университет, Пакистан;
  6. Университет Джавапур, Индия;
  7. Кралски университет, Бутан;
  8. Институт за информационни технологии, Шри Ланка
  9. Международен университет Дафодил, Бангладеш.