Студенти и преподаватели от ЦЮН в Народното събрание

Студенти и преподаватели от ЦЮН в Народното събрание

На 27 май 2015 г. студенти и преподаватели от Центъра по юридически науки към Бургаския свободен университет посетиха с учебна цел Народното събрание на Република България. Посещението е по инициатива на доц. д-р Мария Нейкова, зам. декан на ЦЮН. В инициативата се включиха още проф. д-р Момяна Гунева,  декан на ЦЮН, гл.ас. д-р Славка Димитрова и студенти от втори и четвърти курс от специалност „Право“.
В пленарната зала студентите бяха приветствани от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и бурно аплодирани от народните представители, след което изслушаха парламентарните дискусии по ЗИД на НПК и  разгледаха кулоарите на Народното събрание. В зала „Изток“ на НС се проведе среща с г-н Петър Кънев - народен представител от Бургаския избирателен район и председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в 43-то Народно събрание. На срещата  бяха дискутирани отговорностите и задълженията на народния представител, правомощията по внасяне на законопроекти и др.
Дискусията с народния представител Петър Кънев ще  бъде продължена на 29.05.2015 от 16.30 ч.  в зала 207 на Бургаския свободен университет.
 

народно събрание 3jpg.jpg
нар.събрание 5jpg_.jpg