ПРОЕКТ „ПРАТИ ЦЕЛУВКА В КОСМОСА”

Като представители на град с голям брой консервативно настроени жители, бургазлии  празнуват по един и същ начин всички празници. Предизвикателството пред студентите от PR Academy е на 14.02.2007 г. да реализират идея, с която да подарят на своя град един нестандартен празник.


Проучвания: Проведената анкета от PR Academy сред 200 студенти, показва, че над 90% от анкетираните посочват липсата на "нещо нестандартно", което би трябвало да се случва по време на празници. Над 60 % посочват за пример София и Варна, в които всяка година биват организирани разнообразни събития по повод празника на влюбените.


В 12.00 часа започва раздаването на стикери с номера на мястото в "живия мост на целувката". Точно в 14 часа и 14 минути влюбена двойка, току-що препотвърждава брака си. Целувката им тръгва пред импровизирана арка пред храма "Св. Иван Рилски", предавайки се на над 800 души, докато стигне до БСУ, където Валя Балканска запява космическата си песен: "Излеял е Дельо Хайдутин" и 3000 балона политат в небето.


Предварителни обстоятелства: Две двойки сключват граждански брак на 14.02: първата двойка отказва участие в проекта; втората заявява готовността си и мести часа на ритуала.