26 фирми предлагат стажове и работа на студентите от БСУ

Национални дни на кариерата 2014 в БСУНа 10 април 2014 г., от 10:00 ч., в Бургаския свободен университет ще бъде даден стартът на шестото бургаско издание на най-големия Форум за студентски стаж и кариера в страната - Национални дни на кариерата 2014Добра Кариера, Добър Живот. Бургаското издание на Форума ще бъде открито от Светлозар Петров - Управител на JobTiger, Мария Христова Швец – Директор Комуникации в Нестле България, Д-р Лорис Мануелян – Заместник-кмет на Община Бургас, Иван Костадинов - Председател на Синдикален регионален съюз гр. Бургас, проф. дпн Галя Христозова - Ректор на Бургаския свободен университет и д-р Юлия Йоргова – координатор на Кариерния център на БСУ.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организират от 2002 г. насам от JobTiger, a Нестле България e генерален спонсор за 11-та поредна година. По традиция форумът се провежда в седем университетски града – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас.

Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

Студентите ще имат възможност да посетят и щандовете на JobTiger и Нестле България. На тях ще присъстват специалистите по подбор на персонал в двете компании, които ще провеждат безплатни кариерни консултации на посетителите. Освен да се възползват от добрите съвети, младите хора ще имат възможност да се включат и в томбола за награда, предоставена от JobTiger. Компанията е осигурила и други полезни и приятни изживявания за посетителите на Форума.

През годините „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ са се утвърдили като правилното място за старт на кариерата. Резултатите от изминалите издания на Форума показват, че за дванадесет години близо 172 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация, а почти 30 000 са започнали работа или стаж в желана от тях компания. Днес зад много от щандовете на фирмите участници в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на Форума.

По традиция Форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

Подробна информация за „Национални дни на кариерата 2014 – Добра Кариера, Добър Живот“ може да се намери на: http://careerdays.bg/.

За допълнителни въпроси може да се свържете с екипа на JobTiger:

www.JobTiger.bg

E: office@jobtiger.bg

T: +359 2 49 180 00

За организатора JobTiger:

JobTiger.bg е HR компания и кариерен сайт. Компанията стартира през 2000 г. като оператор на първия кариерен сайт в България. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. След повече от 13 години опит и международно ноу-хау JobTiger има над 26 000 клиента и контакт с повече от 290 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри.

За генералния спонсор Нестле България:

По традиция Нестле България e генерален спонсор за 11-та поредна година на Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”. За 20 години в България Нестле се утвърждава като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално отговорна компания, подкрепяща множество значими каузи за българското общество и надежден работодател с над 1500 служители. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемане на млади хора на работа и за повече от 16 години студенти и млади професионалисти имат възможност да участват в стажантски програми в Нестле България като придобиват практически познания в голяма международна компания в реална трудова среда. Програмите дават възможност на младежи с малко опит да се докоснат до ключовите аспекти от разнообразния бизнес с глобално мислене и затова те се радват на голям интерес. 100% от участвалите в едногодишен стаж в Нестле България за 2012 са продължили своето професионално развитие в компанията. Традиционното партньорство между компанията и организаторите на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” JobTiger е част от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи.