Бургаските медии преди и сега

Medii 2012

На 4 декември преди празника на град Бургас – Никулден, студенти от специалност Журналистика от ЦХН към Бургаския свободен университет представиха изследването "Бургаските медии 1885-2012 г.". В продължение на една година те с помощта на преподавателите и бургаските медии синтезират и систематизират историята на регионалната журналистика.

"Идеята възникна съвсем спонтанно по време на лекции с доц. Георги Калагларски, който е ръководител на проекта" - сподели Детелина Аврамова, един от съавторите на книгата. "За мен тази книга е специализирана и е за нас, студеMedii 2012нтите, за преподавателите, за журналисти и за всички, които се интересуват от тази професия"-  сподели Петър Ангелов, който част от изследователския екип.

На промоцията на книгата присъстваха представители на бургаските медии, директори на библиотеки и преподаватели от университета.

Събитието откри Деканът на ЦХН доц. д-р Евелина Динева, която приветства присъстващите и подчерта, че Бургаският свободен университет подкрепя своите студенти и работи с тях по реални проекти. Доц. Динева отправи своите благодарности и към главния спонсор на проекта -Община Бургас, които приветстваха събитието с поздравителен адрес.