Да подкрепим възпитаника на БСУ Павлин Ковачев за номинацията „Бург на годината” 2014.

Да подкрепим възпитаника на БСУ Павлин Ковачев за номинацията „Бург на годината” 2014.

Павлин Ковачев е завършил Бургаския свободен университет. Работи в системата на МВР. Основател е и председател на Управителния съвет на Спортен футболен клуб „Свети Никола”, един от най-младите спортни клубове в Бургас. Мъжкият футболен отбор на клуба е един от водещите тимове в А Областна група Бургас. Клубът развива редица спортове, в които масово участват много граждани и служители на МВР: плажен футбол; волейбол, тенис; бойни спортове; стрийт фитнес и др. В клуба тренират футбол над 80 деца от бургаските училища. Всяка година СФК ''Свети Никола'' Бургас провежда по два футболни училищни турнира за деца от 5-7 клас.
Павлин Ковачев е инициатор и организатор на традиционния благотворителен турнир за деца на загинали полицаи. Тази година за 4-ти път се събраха средства за 14 деца, чиито бащи са загинали при изпълнение на служебния си дълг. 
Със своята обществена дейност, отдадена  за развитието и популяризирането на спорта в Бургас и реализацията на благотворителни каузи в името на децата, с високия  си професионализъм при изпълнение на служебния си дълг в системата на МВР, Павлин Ковачев е достоен за „Бург на годината” 2014.
Изборът на „Бург на годината” се организира за 15-ти път от Радио 1. Досега носители на приза са: проф. д-р Петко Чобанов; Димитър Николов; Георги Калоянчев; Тони Димитрова и др. Статуетката на най-достойния бургазлия с принос в развитието и популяризирането на Бургас за 2014 година ще се връчи на 6 декември.

Гласувайте ТУК за “БУРГ НА ГОДИНАТА” 2014