Кариерният център представи Бургаския свободен университет пред обществеността на гр. Несебър по случай „Деня на народните будители”

БСУ в НесебърПреподаватели и студенти от Бургаския свободен университет представиха възможностите, които предлага университетът за обучение и развитие на младите хора. Срещата беше под мотото „Да представим новата идея в образованието” и се проведе в Деня на народните будители в Община Несебър. На срещата присъства и  кметът на Община Несебър - г-н Николай Димитров.

Началото постави доц. д-р К. Сейменлийски, който представи магистърските и бакалавърските програми, които предлага университетът. Той изтъкна предимствата на материалната база, както и висококвалифицираните кадри, които работят в университета.

 Васил Иванов – студент от Центъра по информатика и технически науки, предизвика интереса на младите хора в залата. Той разказа за реалните си срещи с бизнеса у нас. Студентът показа нагледно работата, която е вършил по време на студентската си практика и благодарение на която вече не е просто студент, а един работещ компютърен специалист. Васил бе поредното доказателство, че учебната програма на Бургаския свободен университет, тясно свързана с бизнес средата, дава отлични резултати.БСУ в Несебър

Управителят на студентската PR агенция – Теодора Ялъмова, подчерта предимството, което университетът предоставя на своите студенти, а именно възможността да обвържат следването си със стаж. „Всеизвестен е проблемът на младите хора с намирането на работа поради липсата на стаж. Бургаският свободен университет е решил този проблем, като е създал структури, пресъздаващи една реална работна среда,” заяви четвъртокурсничката, като даде пример за своята работа в студентската PR агенция „Практа”. Членовете на агенцията имат възможност да работят по действащи проекти, обвързани със създаването на контакти, както с потенциални техни работодатели, така и с известни личности от шоубизнеса.

Като финал на програмата бе представянето на руския студент Ельдар Заеров, който изтъкна факта, че дипломите на Бургаския свободен университет се признават в цяла Европа.