Първолаци в Бургаската Алма матер с песните на Диомов

С голям празничен концерт под наслов “Децата обичат”, най-малките възпитаници на едно от големите и модерни училища в Бургас - ОУ “Братя Миладинови”, зарадваха студенти и преподаватели от БСУ. Тържеството с участието на талантливия български композитор Стефан Диомов се проведе в атриума на Бургаската Алма матер в деня на театъра – 27 март.

Както в ежедневната образователна програма, така и тук, в света на изкуството, ръководителите на първолаците и второкласниците от бургаското школо бяха съчетали традиция и новаторство в хореографията и музиката. Успоредно с блестящото представяне на децата, за наситената с истинска емоция атмосфера, допринесоха и родители на малчуганите, които активно участваха в творческия процес, изпълнявайки под музикален съпровод песните в детския спектакъл.

Сред аплодиралите талантливите малчугани освен студентите, бяха директорът на ОУ "Братя Миладинови" - г-н Бочко Бочев, учители, родители и гости.

Повече от три десетилетия Стефан Диомов защитава своя “мелъди поп стил”. Името му е свързано и с конкурса “Бургас и морето”. Като негов директор той го превърна в място, където новите български поп песни получават първата и най-важна оценка – тази на публиката. Композиторът е направил и много аранжименти на детски песни – класика. “Това е мое увлечение, защото съм убеден, че децата са най-искрените изпълнители на този свят”, споделя самият Диомов.


Цветелина Смиляйкова
Връзки с обществеността, 1 курс


Млади таланти в Бургас

На 26.03.2008г. от 18.30 часа в атриума на Бургаски свободен университет се състоя тържество по случай „празника на буквите”. Събитието се проведе под ръководството на преподавателите по хореография и музика при основно училище „Братя Миладинови” град Бургас.

Младите таланти от вокална група „Бисерни мъниста” и малките танцьори от I и II „д” клас демонстрираха завидни гласови и танцувални умения. В едночасовата си програма пред родители и приятели децата представиха популярни песни на бургаски изпълнители на фона на модерен балет. Фолклорните танци също бяха част от програмата.

Специален гост на празника беше откривателят на бургаски таланти Стефан Диомов. Той приветства малчуганите с изпълнението си на песента „Приятели”, която е част от репертоара на Фамилия Тоника. Старанието на бъдещите творци беше щедро възнаградено с бурни аплодисменти от очарованата публика.

Организаторите и участниците изказаха благодарности към ръководството на БСУ за предоставената им възможност да представят част от репертоара си.


Милена Боева
Връзки с обществеността, I курс