Приключи езиковият курс за чуждестранни студенти в БСУ

bgПриключи интензивният подготвителен курс по български език за чуждестранни студенти, който стартира на 25.08.2010 г. в БСУ. Проявата е по проект към секторна програма "Еразъм" на Европейската Програма за учене през целия живот, спечелен за четвърти пореден път от университета. За последните три години над 60 студенти от Испания, Финландия, Франция, Италия, Германия, Полша, Австрия, Чехия, Естония и Турция завършиха същия курс по този проект.

Студентите се обучаваха по 6-7 часа дневно, като през останалото време имаха възможност да се запознаят с българския национален бит и култура, с исторически и природни забележителности в Бургаския регион. Курсът завърши с изпит, а участниците получиха 12 кредита и международен сертификат.bg

След завършване на курса младежите ще продължат обучението си един семестър в български висши училища – Софийски университет, УНСС София, Медицински университет София, Нов български университет София, Технически университет София, Национална спортна академия, Медицински университет Пловдив, Русенски университет, Югозападен университет Благоевград и др.

Официалното закриване на курса се състоя на 23.09.2010 г., четвъртък, от 14 часа в библиотеката на БСУ. Сертификатите бяха връчени от зам.-ректора по НИД и МС проф. дпн Галя Христозова.