Приключи международното обучение по масови комуникации и социални медии

С много PR2.0 BSUвълнение и малко тъга приключи международният проект „Европейски аспекти и национални практики на PR 2.0”, който се проведе в Бургаския свободен университет.  Проектът беше изключително успешен и полезен, както за студентите, така и за преподавателите.

Обучението се извършваше предимно чрез кратки лекции и интензивни уъркшопове. Акцентът бе върху необходимостта от онлайн брандинг, SEO оптимизация на онлайн текстове, свързани с иновативните подходи в PR-а и рекламата и потенциала на глобалната онлайн комуникация.

PR2.0 BSUНа официалната церемония по връчване на сертификатите за участие, проф. дпн Галя Христозова сподели, че БСУ активно работи за развитието на специалността „Връзки с обществеността“ в Университета и в България. Ефективното използване на социални медии и мрежи за водене на двустранна комуникация е бъдещето на общуването между бизнеса и клиентите. Тя пожела на всички студенти  много професионални успехи.

Екипът, разработил проекта,  доц. д-р Диана Попова (ръководител) и ас. Милен Филипов са изключително щастливи, че дадоха началото на една успешна практика. Те са убедени, че интересът към второто издание на проекта ПР 2.0, ще бъде също толкова силен, както и сега.

PR2.0 BSUПортугалските, естонските и турските студенти имаха възможността да се запознаят с българската култура, посетиха историческите забележителности на Несебър и Созопол и останаха впечатлени от морските ни курорти, природа и кухня.

През 2014 г. проектът „Европейски аспекти и национални практики на PR 2.0 ще се осъществи в Португалия, домакин ще бъде Политехническият институт Порталегре. Проектът се осъществява по Интензивните програми на Еразъм. Предназначена е  да допринася за развитието на качествено образование и обучение и създаването на отворена Европейска област на сътрудничество в образованието.