Промоция на випуск 2006

Над 350 абсолвенти получиха своите дипломи за завършено висше образование. От тях 27 са отличниците на Випуск *2006, които бяха удостоени лично от Ректора проф. д-р П. Чобанов със “Свидетелство за отличие”.

Специалната награда на Ректора, сребърен плакет на Бургаския свободен университет, тази година бе присъдена на Багряна Петкова, специалност “Право”.

Наградата е традиционна и се връчва ежегодно на изявен студент за показани високи постижения в научно-изследователската дейност и активно участие в академичния живот на университета.

Д-р Джон Хоуброу и д-р Тони Картрайт от Университета в Съри, Великобритания и гл. ас. инж. Юлия Йоргова бяха удостоени с благодарствен знак на Бургаския свободен университет за изключителни заслуги при основаването, развитието и укрепването на Англо-българския технически колеж, чийто последни випускници получиха своите дипломи.

Над 1500 гости присъстваха на официалния коктейл-заря, посветен на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. За втори пореден път в историята на града на този празник бяха поканени педагогическите колективи от всички средни училища в Бургас, творческите колективи на културните институти, дружествата на писателите, художниците, целите журналистически екипи на всички бургаски медии, галеристите, музейните работници.

Само по себе си, това беше най-голямото парти от такъв обществен мащаб, организирано на закрито - в атриума на университета.

В грандиозния празник участваха над 100 деца от различни танцови и хорови състави на бургаски училища.

Вечерта завърши с внушително 20-минутно светлинно шоу. Празничните илюминации озариха небето над Бургас в чест на най-светлия български празник.