Ректорът на БСУ проф. д-р Васил Янков подписа договор за сътрудничество с Волжския университет „В. Н. Татищев” в град Толиати, Русия

Проф. д-р Васил Янков и деканът на ЦЮН проф. д-р Момяна Гунева се завърнаха от официално посещение в Толиати, Русия,  където бяха по покана на ректора на Волжския университет „В. Н. Татищев” проф. дюн Владимир Андреевич Якушин. В периода 17 - 22 април те участваха в Десетата юбилейна научна конференция „Четения в чест на Татищев”, на която се срещнаха учени от всички краища на Русия и гости от САЩ, Италия, Полша, Украйна, Казахстан и Туркменистан.

Проф. Янков и проф. Гунева проведоха редица полезни и ползотворни срещи с представители на университети от Руската федерация, Казахстан и Туркменистан. Бяха обсъдени възможностите за съвместна работа по организиране и осъществяване на обучение на студенти по бакалавърски и магистърски програми за получаване на двойни дипломи, организиране и провеждане на студентски стажове и възможности за планиране на летни училища.

Подписаният договор за сътрудничество предвижда съвместна дейност в областта на научните изследвания и образователната дейност, стажове и двустранен обмен на студенти и преподаватели, работа по съвместни образователни и изследователски проекти, обмен на научна и научно-методическа литература.